Huisregels

1. Bezoek en toegang

Het KMSKA is elke dag geopend voor publiek. Raadpleeg de openingsuren. Het reserveren van een tijdslot is vereist.

Om de museumzalen en de tijdelijke tentoonstellingszalen te bezoeken, moet je in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs.

Om het museumbezoek voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, vragen we om respectvol te zijn naar anderen toe en geen hinder te veroorzaken. Gelieve niet te roken, roepen, rennen of luid te telefoneren in het museum.

Voorwerpen die een risico zouden kunnen vormen voor de veiligheid van personen, kunstwerken en/of het gebouw zijn niet toegelaten. Een lijst van deze voorwerpen vind je bij de bezoekersvoorwaarden .

Huisdieren zijn niet toegelaten in het museum, uitgezonderd assistentiehonden.

Blijf steeds op veilige afstand van het kunstwerk (minstens 1m). Het aanraken van kunstvoorwerpen is niet toegelaten tenzij anders vermeld. Het bewakingspersoneel ziet erop toe dat deze regel wordt nageleefd. 

Het KMSKA is niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke voorwerpen. Na sluitingstijd worden achtergelaten voorwerpen beschouwd als verloren voorwerpen. Contacteer het museum via het contactformulier om jouw verloren voorwerp op te halen.

Zie ook informatie over Vestiaire en lockers.

2. Cameratoezicht

Er is cameratoezicht in het hele museumgebouw. Meer informatie over het gebruik van beelden vind je in onze privacyverklaring.

3. Toegankelijkheid

Toegankelijkheid is voor elke bezoeker belangrijk. Meer informatie over de betreed -en bereikbaarheid en getroffen voorzieningen vind je binnenkort  op de pagina over Toegankelijkheid.

Heb je toch nog een vraag hierover, neem dan contact op.

4. Vestiaire en lockers

Rugzakken, reisbagage en/of andere voorwerpen groter dan 34 x 22 cm zijn niet toegelaten in het museum. In de onthaalzone is een gratis onbewaakte vestiaire beschikbaar aanwezig.

Je laat best je jas in de vestiaire. Heb je een natte of dikke jas? Dan gebruik je verplicht de vestiaire. 

Voorwerpen, tassen en rugzakken met een maximale afmeting van 75 × 25 × 45 cm kan je opbergen in een locker. Deze lockers zijn voorzien van sloten met elektronische pincode die je zelf instelt. Er is een handleiding beschikbaar.

Voorwerpen die te groot zijn om in een locker op te bergen, zijn niet toegelaten in het museumgebouw, zoals bijvoorbeeld steps en vouwfietsen.

Het bewakingspersoneel kan steeds oordelen of een voorwerp al dan niet kan worden meegenomen tijdens jouw museumbezoek.

Kinderwagens, rollators en rolstoelen en andere hulpmiddelen voor mindervaliden zijn uiteraard toegestaan in het museum.

Zie ook informatie over Toegankelijkheid.

5. Eten en drinken

Etenswaren en dranken zijn niet toegelaten in de museumzalen of tentoonstellingsruimtes. Tijdens je museumbezoek kan je steeds terecht in de museumshop voor een koffie of het museumcafé. 

6. Fotograferen en filmen

Tijdens een museumbezoek is fotograferen en filmen toegelaten zonder flits en statief. Ook selfiesticks en drones zijn niet toegelaten in het museum. Foto's, video- en filmopnamen mogen alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden gebruikt worden.

We vragen om andere bezoekers niet te storen tijdens het maken van foto’s of beelden voor privégebruik. Wil je KMSKA vermelden in je post op sociale media? Dan kan dit zeker. Je vindt ons op volgende kanalen: Instagram, Facebook, Youtube, TikTok en LinkedIn.

Wil je filmen voor commercieel gebruik of heb je vragen omtrent apparatuur meenemen op zaal? Ben je influencer, journalist of recensent en/of wil je fotograferen of filmen? Neem contact op via het contactformulier. Beelden die betrekking hebben op beveiliging en veiligheidsaspecten van het KMSKA mogen onder geen enkel beding publiek gemaakt of verspreid worden.

Persgerelateerde informatie vind je op perspagina. vragen neem je contact op via mail.

7. WiFi

Dit netwerk bieden we je aan als een dienst voor onze bezoeker, we garanderen niet dat dit netwerk altijd toegankelijk is en je kan ons niet verantwoordelijk stellen voor eventuele uitval van het internet, netwerk en/of verlies van data door technische of andere storingen

Wanneer je dit netwerk gebruikt, verklaar je dat je akkoord gaat met onze bezoekersvoorwaarden en deze te respecteren.

Dit is een onbeveiligd netwerk, derden kunnen informatie onderscheppen die je verstuurt en ontvangt, zorg er dus voor dat je zelf je toestel goed beveiligt.

We staan niet toe dat je anonieme verbindingen maakt zoals bijvoorbeeld via VPN services

Illegale handelingen zijn expliciet verboden, dit zijn onder andere en niet exhaustief hacking, piraterij, discriminerend gedrag en kinderpornografie.

Persoonlijke gegevens die wij mogelijk van jou te weten komen door het gebruik van dit netwerk worden niet door ons verwerkt, gebruikt of aan derden verstrekt.

Bij misbruik verbind je jou ertoe om het KMSKA en de Vlaamse Overheid te vrijwaren en vergoeden tegen alle aanspraken of vorderingen als gevolg van een inbreuk daarop.   

8. Scholen

De begeleider draagt de verantwoordelijkheid over de groep en wordt door de Erfgoedbewaking aangesproken wanneer de groep zich niet aan het bezoekersreglement houdt. Zorg er dus voor dat je voldoende begeleiders voorziet en dat je leerlingen zich steeds aan de museumregels houden. Indien onze museummedewerkers merken dat een groep zich niet aan de museumregels houdt, dan kan het bezoek vroegtijdig stopgezet worden. 

Schoolgroepen blijven zoveel mogelijk bij elkaar, zodat je als begeleider de veiligheid van je leerlingen en de kunstwerken kunt bewaken. Laat je leerlingen enkel vrij rondlopen als je zeker weet dat ze zich aan de museumregels zullen houden.

Lopen kan niet, wandelen of ter plekke dansen kan wel

Praten bij een schilderij, zingen bij een beeld... het kan en we zien en horen het graag gebeuren, maar zorg ervoor dat het volume van je groep andere bezoekers niet stoort. 

9. Maatregelen ziekte en corona

Bij ziekteverschijnselen blijft het aangeraden om thuis te blijven. Verder blijven de maatregelen van toepassing aangegeven door de overheden.

10. Algemene bezoekersvoorwaarden

De algemene bezoekersvoorwaarden  van het KMSKA gelden in het volledige museum.

Door het reserveren en/of betalen van een ticket dat toegang geeft tot het KMSKA, in het kader van een museumbezoek, tentoonstelling en/of activiteit, evenement, aanvaardt de bezoeker de Algemene Bezoekersvoorwaarden en museumregels, en verklaart zich bijgevolg akkoord met het naleven van de geldende richtlijnen tijdens de volledige duur van het museumbezoek.