Uit liefde voor de kunst

Op Valentijnsdag zetten we iemand in de bloemetjes die vol liefde was voor kunst en – zoals dat hoort op deze zeemzoete dag – chocolade.

In 2017 stierf Richard Vander Linden. Hij was 88. Vander Linden was een bijzonder man. Hij was de uitvinder van de ZERO-chocoladereep. En als je je ooit afvroeg waarom Tuc-koekjes zo luchtig zijn: dat kwam door hem! Daarnaast was hij gefascineerd door kunst. Vooral de impressionisten bekoorden hem. Als Vriend van het KMSKA bracht hij geregeld een bezoek aan het museum. Toen de verbouwingswerken van start gingen, bezocht hij de expo’s die het museum op gastlocaties organiseerde.

Gulle schenking

Na zijn dood wou Richard niet vergeten worden. Hij wou iets betekenen voor verschillende goede doelen. Ook voor het museum. Met zijn gulle schenking kunnen wij heel wat mooie dingen doen. Zoals het schilderij Louise in de rouw van Henri Evenepoel restaureren en een boek publiceren over de schenkers van het museum. Ook kunnen we dankzij Richard een nieuwe mozaïekvloer laten leggen, bovenaan de trappen die naar het museumgebouw leiden.

Vander Linden zal het nieuwe museum niet meer kunnen bezoeken. Maar met zijn gift zal hij nog generaties lang bezoekers verwelkomen in ons gebouw.

Links: Louise in de rouw, Henri Evenepoel - Rechts: ontwerp van de nieuwe mozaïek, Marie Zolamian

Links: Louise in de rouw, Henri Evenepoel - Rechts: ontwerp van de nieuwe mozaïek, Marie Zolamian

Denk je erover om het KMSKA op te nemen in je testament? Ontdek er alles over op testament.be

Meer weten?

In het lentenummer van ZAAL Z ontdek je alles over het ontwerp van de nieuwe mozaïek.