Team van Meer! ontwerpt museumtuin

Naast de renovatie van het museumgebouw, leggen we ook de museumtuin rondom het gebouw opnieuw aan. Voor het ontwerp van de tuin schreef het KMSKA een ontwerpwedstrijd uit.

De wedstrijdontwerpen werden gepresenteerd aan een jury met leden van het KMSKA, Stad Antwerpen, De bouwheer Fonds Culturele Infrastructuur en het Facilitair Bedrijf. Daarnaast stelden we de tuinontwerpen ook voor aan de buurtbewoners. Uit de verschillende voorstellen kwam Team van Meer! als het winnend ontwerpteam.

Concept museumtuin

Team van Meer! zal de belangrijkste aspecten van de historische museumtuin herinterpreteren en samenvoegen tot een hedendaags tuinconcept, waarin zowel het museum als de buurt de nodige ruimte krijgen. De tuin zal een plek worden voor kunstbeleving en ontmoeting.

De tuin van het museum zal een eerste tentoonstellingszaal van het museum zijn. Sculpturen uit de collectie en bruiklenen worden geïntegreerd in de tuin. Daarnaast is de tuin ook belangrijk als een bijzondere groene plek voor de buurt met een kleinschalig en sereen karakter.

Het ontwerpteam zal het voorontwerp en concept nog verder uitwerken. Eind 2018 stellen we het definitieve tuinontwerp voor.

Meer verbouwnieuws

Begin april 2018 zijn we van start gegaan met de gevelrestauratie. Lees hier meer over de restauratiewerken.