De staalstructuur van het verticale museum

Gewapend met haar camera trekt fotografe Karin Borghouts geregeld richting museumwerf. Deze reeks toont de staalstructuur van het verticale museum op het hoogste niveau.

Karin Borghouts volgt niet alleen onze verbouwingswerken. Onlangs kreeg ze de opdracht om ook de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal in Leiden te fotograferen.

 

 

  • Laatste verdieping

    Deze staalplaten liggen klaar om geplaatst te worden. Eens dat gebeurd is, wordt er een laag beton over gegoten. Daarmee is de vloer van de U-vormige bovenzaal klaar. Vervolgens kan het dak geplaatst worden. Foto: Karin Borghouts

  • Bovenaanzicht staalbouw verticale museum

    Je ziet hier duidelijk waar de trap, de personenlift en de vide om daglicht naar de onderliggende verdiepingen te leiden zal komen. Foto: Karin Borghouts

  • Doorsteek door het 19de-eeuwse gebouw

    Op deze plek zal je van de ene zijde van het verticale museum naar de andere kunnen doorsteken. Daardoor zal deze museumzaal iets aan lengte moeten inboeten. Dat zal echter nauwelijks merkbaar zijn in de afgewerkte zaal die terug in ere hersteld zal worden, inclusief kroonlijst. Foto: Karin Borghouts

  • Dakwerken

    Naast de staalstructuur wordt er ook gewerkt aan het dak van het 19de-eeuwse gebouw. Het koper wordt daarbij vervangen. Links zie je een site met archeologische opgravingen. Foto: Karin Borghouts

  • Bovenaanzicht van het museumgebouw

    Bovenaanzicht gemaakt vanuit de torenkraan. Je ziet hier hoe het nieuwe museum middenin het oude museum ontstaat. Het nieuwe museum wordt daardoor een complex geheel van ruimtes waarin iedereen de weg moet kunnen vinden. Foto: Karin Borghouts

  • U-vormige bovenzaal

    De bovenste zaal van het verticale museum vormt een U rond de bestaande Rubenszaal. Foto: Karin Borghouts