Het nieuwe verhaal

Terwijl het museumgebouw een spectaculaire verbouwing ondergaat, werkt het museumteam een gloednieuwe koers uit. Het nieuwe museum wil zijn bezoekers verwonderen, verrijken en verbinden in alles wat het doet.

Verwonderen

Met onze collectie kunstwerken tonen we op een hedendaagse manier hoe de eeuwenlange traditie van beeld­cultuur actueel en relevant blijft. We willen jou, onze bezoeker,  verwonderen en uitdagen tot zelfreflectie en herbronning. We willen je de tools geven om de beeldcultuur te begrijpen en in perspectief te plaatsen. Zo versterken we die cultuur met het oog op morgen.

Verrijken

Omdat we artistiek en cultureel erfgoed verzamelen, beheren, bestuderen en tonen, creëren we  een krachtige voedingsbodem voor een bloeiende samenleving. Dat vanuit de overtuiging dat een ontmoeting met de kunsten en de artistieke traditie verrijkend is. Het museum als basis voor individuele en maatschappelijke groei.

Verbinden

Als museum bewaren we de kunstcollecties van de Vlaamse Gemeenschap voor en met de gemeenschap. We staan midden in de samenleving en zijn een plek van ontmoeting en dialoog, waar kunsten en wetenschap elkaar versterken. We zijn een open huis dat mensen – jong en oud, met of zonder voorkennis, over culturen en generaties heen – met elkaar verbindt in een gedeelde bewondering voor kunst van wereldklasse.

 

Het team

Een nieuw museum maak je met een team. Dat team werkt enorm hard aan de concrete uitwerking van het nieuwe museumverhaal. Van onderzoekers tot publiekswerkers, van restauratoren tot de medewerkers van de museumbib. Ontmoet de museummedewerkers en ontdek hoe zij aan het nieuwe museum bouwen.

Bekijk de recentste update van het team

Volg #HetTeam

"Het ogenblik waarop we het eerste schilderij terug aan de muur hangen, daar kijk ik heel erg naar uit. Zowel de kunstwerken als wij zullen dan eindelijk terug thuis zijn." - Veerle De Meester, coördinator tentoonstellingen

#HetNieuweVerhaal